DIY grenadine

Lad mig starte mig at understrege at der er en verden* til forskel mellem den granatæblesaft, man selv udpresser, og den man køber.

Den man selv laver, skabes ved at skære en masse møgdyre granatæbler over i kvarte, og banke på dem til alle kerner er faldet ud. Ellers køber man den. Det gjorde jeg.

Grenadine laves med

500 mL granatæblesaft
350 mL sukker
4 spiseskeer granatæblesirup (‘Nar Eksili’ på tyrkisk, findes hele vejen ned ad Istedgade)
2 teskefulde rosenvand

Varm saften op i fem minutter. Tilsæt så sukker, opløs det over de næste fem minutter sammen med siruppen. Steriliser kort. Hældes på skoldet, atamon-skyllet flaske med rosenvandet oven i.

*verden, som i når både Marella splendens (fra Burgess skiferen, Cambrium for 560 mio år siden) og den sibirske mammut (uddød i holocæn ca. 4500 år siden) kaldes ‘fortidige’

Picture origin: http://www.bonappetit.com/blogsandforums/blogs/badaily/pomegranate-seed-484.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s