Nordisk irritations snaps

Copenhagen Cooking udmærker sig bl.a. ved at være et udstillingsvindue for ambitionsløs provinsialisme, hvad jeg i dén grad fik at føle under arrangementet ‘Nordic Taste’ i Carlsberg her i efteråret. Det var remkaes af de sidste 40 års frokostbord, og kun enkelte var rigtig gode.

Det der faldt mig mest for hjertet var en dessert der indeholdt de fire ingredienser som er så meget på måde at det gør ondt. Brombær, rugbrød, lakrids, sur mælk.
I ren irritation gik jeg hjem og lavede en snaps af de tre førstnævnte. Til min store irritation blev den helt ok.

(Ca mængder)

300 g brombær, evt frosne
2/3 af samme rummængde rugbrød, ristet i 10-20 minutter uden at forkulle, og afkølet
Nogle få – 4,5 stks – italienske lakridspastiller, pulveriseret
Lidt pulveriseret lakridsrod
1 flaske vodka

Lad det hele trække tre uger. Filtrer. Det vil se plumret ud. Smag til med 1:1 sirup i mindre mængder.

Bør nydes over tykmælk, skyr el. lign. fordi det er åh så fucking nordisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s