Marmelade

Hyænehundene lever en marmeladeagtig livsfærd…

edit: flere opskrifter nedenfor den oprindelige

Har været lidt træt, lidt småmanisk, lidt projekthungrende disse dage. Er ved at lave fire slags infunderet spiritus, som senere kommer på bloggen. Her og nu skyldes æren to marmeladeideer, som bør skrives ned.

Abrikos-rosmarin marmelade

Sikkert godt til svin (EDIT: altså, god til svinekød – ikke at det er mad til dyrene). Porgus sum, i øvrigt. Har også tænkt mig at prøve det på en bolle.

1 kg friske, udkernede, grovmosede abrikoser
1/2 kg sukker
3 spsk finthakket frisk rosmarin
Saft af 1 citron

Koges til abrikoserne er udmosede.

Marmelade af rabarber og grønne stikkelsbær

Et hastigt forsøg forleden. Ikke fantastisk, men interessant nok.

2 dele rabarber, skåret i cm tykke skiver
1 del grønne (umodne) stikkelsbær
1 del sukker

Koges til det er udkogt.

Man kan efter sigende få ondt i maven af for meget rabarber, grundet oxalsyre*. Hvis man googler rabarber og mavepine, finder man masser af alternative steder, der anbefaler rabarber mod mavepine. So it goes.

*Oxalsyre hindrer optagelsen af calcium, kalk, fra tarmene. Derfor putter man kalkvand indeholdende calciumchlorid i rabarber – jeg gør dog ikke – så oxalsyre udfældes som calciumoxalat. Hvad dé´t skal til for, gad jeg ikke læse på.

Rabarber med appelsinskal

Hugget fra en eller anden vinder af en eller anden konkurrence i vistnok politiken.

500 g rabarber
250 g sukker
Overflade af 1/2 appelsin
Indhold af 1 vaniliestang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s