Kebab af hakket kød, pistacier osv

Fra den ret vidunderlige (og ikke så maskuline) bog Purple Citrus & Sweet Perfume af Silvena Rowe kommer denne vidunderlkige opskrift på nogle egentlig ret nemme kebabs.

Jeg brugte magert oksekød; opskriften beder om lam. Og det skal ikke være særligt magert kød, når det grilles (vist dagens eneste fejl). Desuden syntes jeg der var så rigeligt meget kebab af to pakker, dvs. 700 g, hakket kød, så opskriften her skal nok ganges ned.

900 g dobbelthakket lammekød
1/2 bundt bredbladet persille, finthakket
2 rødløg, fint revet/hakket/blendet
2 fed hvidløg, knust
200 g pistaciekerner
krydderier:
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk tsp paprika (jeg anvendte sødlig pimentón)
1/2 tsk stødt sort peber
1/2 tsk stødt koriander
1/4 tsk stødt stødt nellike
1/2-1 tsk salt
1 knivspids stødt kanel
1 knivspids stødt muskat
Olivenolie til pensling.

Bland alt, udover olien, i 10 minutter (røremaskine!!). Form pølselignende kebabs – se billederne – ca. 16 på den nævnte portion, men bogen anbefaler kun 12.

Foto_1Foto_3

Smør dem med olivenolie og grill dem, til de har fået nok.

Serveres med tomatsalat med granatæble og dressing

Foto_3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s