Mole picante (hen over noget kylling)

Ingredienser:

Mole
Chilier: 3 pasilla, 3 catarina, 3 guajillo, 2 spsk knust mulato (da jeg ikke have hele)
– en udgave nævner 3 pasilla, 3 mulato, 3 cascabel.
Krydderier: 1/2 tsk sort peber, 1/2 tsk koriander, 1/2 tsk nelliker, 1 tsk spidskommen, 1 stang kanel.
Nødder: 2 spsk af hver: mandler, sesam, jordnødder
Olie, smør
50-75 g mørk chokolade
Evt lidt sukker (jeg gad ikke)
Noget tørret kiks, tortilla, whatever. Brugte knækbrød som ungerne havde knust.
Cherrytomater på dåse- 7-10 stk (skulle have været mexikanske tomatillos)
Avokadoblade?… dem aner jeg ikke, hvordan man skaffer. Men put 3 i hvis du har dem.

Kylling
1 kylling
Grøntsager: 2 gulerødder, 1-2 løg, et par fed hvidløg
Krydderier: 1/2 tsk peberkorn, 1/2 tsk hel koriander og bagefter et par laurbærblade

Kylling:
Parter den. Svits, og svits med grøntsager. Kog med laubærblade og lidt salt.
Stykkerne serveres varme. Fonden flitreres og anvendes i mole (nedenfor). Resten af den gemmes til risotto o.lign.

Mole:
Det er her det sker.
Sæt chilier i blød i 10 minutter eller mere. Dræner. Svits i olie.Tilsæt krydderier og smør, svits videre. Så chokolade. Glem sukker og al saltet til tilsmagningen. Put noget tørret brød/whatever i. 2 små glas fond. Blend (evt uden kanel) og filtrer kun hvis det ikke er blendet fædrigt. Hæld fond i til det er lindt, men ikke løber. Tilsmag. Hold varmt.

Server kyllingen med mole hældt over, pynt med korianderblade.
Server med f.eks. majs, guacamole, tortillas (brug masa harina fintmalet majsmel til at lave dem selv), frijoles, ris, corona med lime. You name it.

WOOHOO!

Foto1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s