Risotto med scorzonerødder og rosenkål fra stok

1 løg, 2 fed hvidløg, 1 gulerød, 1/2 håndfuld persille finthakkes. Svitses, urterne måske lidt senere.
1 krus ris, f.eks. arborio, kommes i. Svitses kortvarigt.
1 glas noilly prat i. Koges op. Kan erstattes med 1,5 gange hvidvin.
1/2 liter kyllingefond i. Kog med løbende tilsætning af fond/vand.
5 minutter før tid puttes finthakket scorzonerod og pillede rosenkål dirkete fra stokken i, 1/2 kop af hver. Rosenkålene var ca 1 cm Ø.
2 minutter før blandes tilpas mængde revet ost (1 kop+) i – Vesterhavsost fra thiese, grano padano, parmesan. Pecorino er for kraftig.

Kan naturligvis laves på andre måder, men det her var virkelig godt.

Server som primo piatto, ved siden af f.eks. et stk kylling i citron og rosmarin eller for sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s