Dhal

Det er noget af en ære at have en vaskeægte indisk yogamester på besøg – og noget af et usikkert projekt at servere ham indisk mad. Ikke desto mindre var det hvad der hændte i går, i selskab med Iris’ yogi Praveen (foto følger) der for første gang er ude af subkontinentet. Han sagde det smagte… indisk. YES!

Rød dhal (masoor ki dal):

– kombineret fra India Cookbook af Pushpesh Pant og en Camilla Plum ting.

250 g røde linser (alternativt sorte, puy etc)
Krydderier 1:
1 stk frisk stødte korianderfrø
1/2 tsk spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje (alternativt frisk, fintrevet gurkemejerod)
Evt lidt rødbedepulver for den røde farve
Krydderpasta:
Lidt olie
2-4 fed hvidløg
2+ friske chilier
Friskrevet ingefær, rigeligt – svarende til 2 store spsk
Krydderier 2:
Et fingerkneb asafoetida
En god mængde tørret mynte eller bukkehornsblade (op til 25g nævnes…)

Tilberedelse:

  1. Lad linserne trække i vand i en time. Vask. Gennemgå for dyr, sten etc. Dræner.
  2. Lav krydderpastaen i morter eller foodprocessor (nemmest) med det olie der skal til.
  3. Svits Krydderier 1 i lidt olie
  4. Tilføj krydderpastaen. Rør konstant. Giv lidt mere vand når den hænger fast.
  5. Svits linserne med i et par minutter
  6. Dæk linserne med vand til kanten af dem.
  7. Put Krydderier 2 i, sammen med salt og peber.
  8. Kog i 10 minutter, lad simre ca 15-20 mere. Stop før det bliver til grød, OBS det sker hurtigt
  9. Pynt evt med friskhakket korianderblade

Voilá!

Server med ris/roti, andre curries, raita, chutney etc.

 

Variationer: Mere/mindre chili, evt. laurbærblad i, evt. hønsefond i, evt lavet som channa dhal med kikærter osv.

Foto

http://en.wikipedia.org/wiki/Dal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s